nina




çimento torbası legen ve h-buhar makinesi yerden duran cisimler bir arada salonun* serginin köşesinden buharlar yukseliyor- bir leğen duuryor* yaklasıyorum* dahada yaklasıyorum. gördüklerim bir hay dünyası - yakınlaşıyorum ve izliyorum. bir şato- kabarcıkladan buharlar yıkselıyor ve bir sis örtüsü altında bulutları izliyorum ve üç şato suyun içinden yükseliyor. şatoların mimentodan yapıldığı anlatan bir çimento torbası legenin yanında. tatlı düşlerlerlebir betonarma dünya komik bir şekild ebirleşiyor. oluşum kendiliğinden oluyor. değiştirmek istiyorum buharın yönünü üzlüyorum ve buhar dağılıyor yerine ynei kabarcıkalrla şatolar kendi sis perdesini oluşturuyor.etkileyici ve tatlı bir yapı. sorgualamalr ardı ardına geliyor- tepen düş dünyasına bakıyorsunuz* herşeyyin üzerinden baktııgnızda ozgrluk hissi veriyor- ne oluyor ve ne bitiyor.

hersey bir hayalden öte gerçeğin kanıtları ortasında yükselen bir düşssel mimari- küçüklüğümdenki kumdan kaller gibi- eserin etkielşim halind eolması * galeirnin bir köşesiind eolması - hayatatan kpopartılmış gibi kendi halinde dumanını üflüyor.



bir devlet söylemi - nerden geldiğiyle ilgili bir durum yok ki nerden gelmiş olabilir bu yaşananlar. bir riyada bir şato - bir devlet bir yönetim ne kadar güzel düşlere kaptırmak kendini. ve bu düşlerdde kaybolmak - ama görünen oki çimento herşeyi daha farkılı kılıyor.

bir çimento ve bir kablo ve bir legen su harı - ah - belki herşey yapılabilir. belki küçük olması düşleri sadece hayatımızda bir yer kapladıgıyla ilgili . belki dahada buyutmeliyiz şatoları ama bu şatolar ne kadar okadar büyük olacaksa hayranlıgımız da okadar artacak - güzel olanın hayranlıgında kayboldugumuz gibi nerden geldiğimizi unutcagız- unutmak iyidir bzen - herşey hatırlanmamlı * ama kaybolmadan. bu düşer bu kablo bu çimento hayata baglıyor bizi. neden geldiğimi hatırlamıyorum yada nereye gideceğimi sürekli tekrar ediyor bir öıkış yok

işi sevdim hemde çok ve pek ço

0 Yorum: