ibizadan

suan ibizadayim, beyaz bir evin avlusunda.. bir issizligin ortasinda, bir kadin geliyor avluya bir cocukla, kadini ve cocugu taniyorum, cocukla birlikte uctuk buraya. simdi yanimda oturuyor, bir banktayiz.. simdi yazdiklarimi okumaya calisiyor ama bugun ikimizde okuma mizin olmadigini itiraf ettik. o yuzden suan avluda zipliyor. simdi annesi geliyor. onu kucakliyor, yarim dolunay, tepemde, bir vadidinin icinde yemegin firinda pismesini bekliyoruz.. anne iceri giriyor cocuk topla oyanamaya basliyor ve topu bana firlatiyor, bende onunla oyanamk istedigimi soylurum... sevgiler..

divan

o divanin üstündeki baygin baksin.. / bana baksin.. herkes bana baksin.. ya ben bakmayayim... / bir babazula sarkisi..

tepe

deniyorum, sakince masada oturup sakinlesmeye caliisiyorum, neden boyle oldugu hakkinda bir fikrim yok, sadece basit aciklamalar beni cilden cikartmaya yatiyor, cile cekiyorum dinlerken sophiayi, o kadar basit acikliyor ki.. olaylari, ve herse okadar basit degilken... sikildim yasananalrdan, sikildim, anlatilanlardan, tepemein tasi aytiyor, sakinlesmek icin icki ve sigara tükettigimi soyluyor, sigaara ve ickiye dokunmamamliyim,,, tepem atiyor, tepem atmak üzere, yada bir tepem kalmadi gibi...

hey ho lets go

sinirlerim tepemde, eve geldim bir kahve bir sigara, kahvalti yapmiyorum uzun zamanidr yada kahvaltidan sikildim, sanki bir rütüeli gerceklestiriyorum her gün. buda beni sikan bir sey, ekmek firinda pisiyor, kistim firini, minum derecede pisiriyorum, ne kadar gec pisirse okadar gec kahvalti yapacam, nedir bu söylem, bugun görüsmemde kadinla tartistik yada o konustu sonra ben, tam olarak ne soyledigimi bilimiyorum yada karsi tarafin ne anladigini, tehtitler ve ardindan yapmam gerkenleri soylediginde, tepemin tasi atti.bu konusmadan hoslanmadigimi, isime karismamasi gerektigini soyledim...bir sesizlik ve gerginlik... ardindan bugun hos bir gununde oldugunu soyledi ve konusmaya devam etti. ve herseyin cok acik oldugu konulari tekrar ve tekrar konustuk. belki sadece belgeler de konussa, bu görüsme mümkün olabilirdi. biraz sakinlesti ortam ve gulumsemler ama sonra sorularim basladi, istege bagli yardimlar konusunda yaptiklari mantik hatasini gordum.. anlamsiz iliskiler yumagi. ruhum sikildi belki cok daha fazla sey soylemek isterdim, yada yaptigimiz konusmalari tekrar ederek daha iyi bir sonucla bitirebilirdim. olmadi, daha fazlada dusunmek istemiyorum.. sakinlesiyourum. simdi sigarami keyifle icebilecegim.

bir bekleyis hikayesi...

nekadar uzun zamandir bekledigimle ilgili bir fikrim yok, sadece uzun, cok uzun zaman gectigini biliyorum, günler mi haftalar mi gecti yada aylar, belki 2 gün önceydi onu görmem, yine bir kisa görüsmeydi, bana bakiyordu, basini omzuna yaslamis, kendine sarilarak bana bakiyordu, ona bakarken bana sarildigini düsünüyürdum, belki bana sarliyordu, ama bana bakiyordu, o güzel ve kisik gözlerle beni izliyordu, bende onu, cok fazla vaktim yok ona uzun bakakbilmek icin. kisa ve derin bakislarla icinde hissediorum, o derinlikte kaybolmaya hazirim, yada kayboluyorum.. yeni uyaniyorum, yataktan cikmiyorum.. onu aramaliyim belki mesaj atmaliyim, dün gece bir tane göndermistim, simdi ikincisi, simdi uncusu,, beklemekten baska bir carem yok, beklerken olusan tedirginlikler ve kafa karisikliklari hepsi bir arada, onu balkonda, odada, mutfakta bekliyorum.. düsünmek istemiyorum bunlari, acik iste beni sevdigi, bu kadar ayriliktan sonra onu hala canli görmek tüm celiskeri eritiyor, belki suyum kayanama basladi, beyincik suyum sanirim cok sicak, belki bir sarhosluk etkisisyle evin icinde dört dönüyorum, dört, bes, alti.. saymak zamani kisaltirmi acaba? otobus beklerken yaptigim seyi yapmiyorum, otobus ve sigaram, bir zit iliski icindeydiler.. ya bu sigarayi yakmaliyim, yada otobus gelmeli, eger yakitktan sonra gelirse, otobus gelmis olacak, ya gelmezse sigarami icmis olacam, iki taratfatada cikarli görünüyrum.. artik hayatimda ya o yada bu yok. hepsi birlikte olmali bir ayrima gerek yok yada ayriliga.. pencereden atlasam tutarmisin beni zile bastiginda.. bekleyebilir miyim, yukari cikmani.. belki yari yolda karsilamaliyim.. tatli dusunceler bunlar, belki hala bir tatli rüyadayim, ama yasanalar gercek, bir oyunla baslyan bir hikaye kendi icinde gercklesiyor ve disariya bir rüya hissi veriyor.. disayir ve iceri yada ben,, sevgilim özlem.