bir sabah günesi

gunaydin yeni uyaniyorum, cok uzun zamandir gokyuzunu boyle mavi ve acik görmemistim uyandigim icin mutlu oluyorum, erken kalktigim icin, korkularim vardi, yine sabahliyp gun yüzü göremeyecegim gibi, 3-4 gündür gündüzü yasamiyiorum, gece 12de evden cikiyorum ve ertesi gun ogleden sonra, yada bir ertesi gun eve dönüyorum uyumak icin.  gündüz uyuuyup, gece 10 gibi tekrar uyaniyorum, kahvalti ve tekrar disari sikis sahnesi hersey  tekrarliyor, gecen haftalarda yansananlar, bu haftada yasaniyor, kendime gelmem en azindan bir haftada 4-5 gün sürüyor yada normale alismak icin. bugun p.tesi ve yeni bir baslangic, herhangibir zorunlulugum olmadigi bir gunde , mutlu oluyorum- koskacaman bir hafta herseyiyle beni bekliyor, bi kac görüsme yapmam gerekioyor hepsi bu.onlarda arkqdaslar, yada  aday adaylari.  sevgiyle herkesi selamliyorum, mutlu bir gunle devam ediyorum yasama...

dans

bir kas gevsemesiyle baslamali hersey, bir dans pistinde kollarini harekett etirmeye calisan bir kizin hareketleriyle baslar hersey, bir klubdedirler, ve o kilitlenmis yada hareket etmeyi unutmusmus gibi dans etmeketedir. bedeni sabit, kollar havada  ve asili,  ayni pozisyonda, sadece ayak hereketleriyle ritmi tutan ve sag sol adimlariyla vucudunu hareket etttiren yada dans eden bir kizin hikayesi, genis bir salon ve bir dj kabini ve onunde dans eden insalar, gaz bulutu, sis, karanlik ve renkli isklar,  bazen hersey kaybolouyor., sadece isiklar, bazen cok aydinlik,  renkli, degisik  isik oyunlari, herseyi daha farkli algilamanizi sagliyor, ritmik flash efekli isiklar, dansin titesimini artiriyor,  boyle bir toz blutununda altinda saklanmis ve dans eden bir kizin hikayesi- saatlerce dans eden, yerinden hareket ettemeyen, arkadaslariinin istegiyle yer degistiren bir kizdan bahsediyorum. Tatli. o tiz blutunda baska bir kizin bana birini ayaralamaya  calismasi  ve onu tanidigimi bilmeden onu göstererk tatli demesi.  hatta o tatli kizla ellerimiz birbirine degdiginde,  ayni kizin bak oda senden hoslaniyor demesi. ve ilerleyen sahende devam etmemi soyluyor, ona yakinlasma gerektigini soyluyor, biraz önce ona sevglimi tanistirmisken, hersey bir sis bulutuyla dahada karisiyor, ve  o hala  biraktigim yerde dans ediyor.

Ben

bazen cabaliyorumda beni kimse anlamiyormus gibi geliyor, yada herseyi yerli yerine koymak icin daha cok caba sarfetmeliymisim gibi geliyor. en güzeli kestirip attirmak bence,  dur demek. yada dememek daha iyi. siz ne yapiyorsunuz yapin, ben de kafama göre takliyorum demek daha iyi. sanki cabalamam gerekiyor gibi birseyleri anlatmak ve faaliyete gecirmek icin. neden dönmüyor bu cark, yada ben mi anlatamiyorum istekerimi, yada konusmadigim icin mi oluyor bunlar. neden anlatmaya calisirken bu kadar duvarlar. anlamam mümkün degil bu yapilanlari- anlatmaktan vazgectigim an sizden de vazgececgimi bilmiyormusunuz, bunuda mi anlatmaliyim. yoruyorsunuz beni, neden daha hafif olamiyorsunuz, neden birseyleri yola sokma gereksinimi duyuyorsunuz, hersey yolundayken, ilgim dagiliyor, ilgi kaybi- istek kaybi. belki sizde bilmiyorsunuz ne istediginizi, karisiklik  belki isinize yariyor bu kargasa, belki saklaniyorsunuz arkasina. peki gecen bu hayat- degermi bu kudar basit seyleri karmasik yapip, sonra cozdukten sonra böbürlenmeye, deger mi bu hayata- daha yapici olmak, birseylerin ustne birseyler katmak, kisacasi insa etmek varken, hala neden temelleri karistirdiginizi anlamyiorum desem.